Tuesday, May 22, 2007

LEGENDE BH & EX-YU SPORTA, Part 5


Igor Milanović, po mnogima najbolji svjetski vaterpolista svih vremena, primljen je 2006. u svjetsku Kuću slavnih na Floridi. Osvojio je sve trofeje koje je mogao, u reprezentativnoj i u klupskoj konkurenciji. Karijeru je počeo u Partizanu. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 349 utakmica i postigao 540 golova. Dvije zlatne medalje na olimpijadama u Los Angelesu i Seoulu...A nije ni izgledao lose, bogumi!
U cuvenoj utakmici protiv Italije na Svjetskom Prvenstvu u Madridu 1986, u osmom produzetku je dao pobjedonosni gol (12:11).


Mladi svestenik, jako nervozan prije prve mise, ne moze da sastavi dvije od straha.Biskup odluci da mu da savjet:Popij casu vode sa dvije kapi votke i odmah ces biti opusteniji.I, stvarno, svestenika nista vise nije moglo uznemiriti.Nakon mise pronadje poruku od biskupa:
Postovani, sljedeci put stavite nekoliko kapljica votke u vodu, a ne obratno.Osim toga:
-ormar pored oltara je mjesto za ispovijest, a ne WC,
-ne grlite i ljubite statuu blazene djevice Marije,
-postoji 10 zapovijedi, a ne 12; 12 apostola a ne 7, a nijedan nije bio patuljak,
-Isusa i njegove ucenike ne zovemo J.C. & Co,
-Judu ne nazivamo kurvinim sinom,
-Bin Laden nije skrivio Isusovu smrt,
-sveta vodica nije za osvjezavanje pazuha,
-gresnici idu u pakao, a ne u p... m...

Mendelssohn


*Kada ti auto predje brzinu od 100 km/sat, onda vise ne vozis, nego gadjas.
*Citanje kvari vid, dobro vide samo nepismeni.
*Nije majmun kriv sto je od njega postao covjek.
*Vuk dlaku mijenja u jesen i u proljece. Covjek po potrebi.
*Cuvajte drvece - na njima su zivjeli nasi preci.

Global Warming Relief

Stanovnici belgijske pokrajine Valonije, prema odluci njihove vlade, plaćat će porez na roštiljanje. Tako će, od juna 2007 , porodice koje se žele počastiti jelom sa roštilja, za svaku poduzetu akciju morati izdvojiti 20 eura. Prema podacima stručnjaka, prilikom roštiljanja oslobodi se oko 100 grama CO2, najodgovornijeg za globalno zagrijavanje. Dosljednost u provođenju ove odluke valonska vlada će osigurati helikopterskim nadzorom.Helikopteri će biti opremljeni termalnim senzorima koji će lako uočiti potencijalne prekršitelje.Znaci od sada mozete da ocekujete drastican pad emisije štetnih plinova u atmosferu!!!!