Friday, May 25, 2007

U cast Dana Mladosti!

Mali Zeleni Knindza

Prije nekoliko dana na engleskom internet portalu "life4tech' objavljena je vijest o "spektakularnom vidjenju' neidentifikovanog leteceg objekta iznad Knina, uz fotografiju letjelice navodno vanzemaljskog porijekla.Kasnije je svjetleci objekat tokom dana primijecen iznad Engleske. Piloti dvaju putnickih aviona opisali su objekat kao "uzak, zut, lebdi nepomicno na visini od 600m, a vidljiv je bio oko 9 minuta'...

Lady Fantasy

LEGENDE BH & EX-YU SPORTA, Part 6

Petar Borota je zapamcen po kiks golovima, ali i po atraktivnim odbranama. Branio je ono što su svi već vidjeli u mreži, a pamtimo ga i po izletima van šesnaesterca. Istrcao bi i 30 metara od gola, cesto bez potrebe. Jedini golman koji je tada, umesto klasičnog šorca, nosio crne bermude. Onda je bio i prvi fudbaler koji je na svojoj glavi ufrizirao"mini - val". U susretu protiv Rumunije već je u prvom minutu primio gol sa 40 metara. Kasnije je rekao u jednoj emisiji, njegov otac nije stigao ni da nasječe pršutu, a Petar je već kapitulirao! Protiv Dinamo Drezdena Borota je spustio loptu na peterac, jedan od igrača Dinama je prišao lopti i ćušnuo je u gol. Apsolutno istu stvar Borota ponavlja i protiv Crvene Zvezde. Niko vam danas neće reći da je Borota bio sjajan golman, a on je to zaista bio. Ipak, u Engleskoj svi jos pričaju o penalu kojeg je odbranio, a zatim sa loptom ušetao u mrežu kako bi uzeo kačket koji mu je spao sa glave prilikom intervencije. Ta priča je toliko ušla u legendu, da je nemoguće razlučiti da li je ona plod mašte ili stvarni događaj.

Raskiselise li ti se Japanci

Japan namjerava iznijeti "mekši prijedlog" od Kyoto, zasnovanog na njemačkoj ideji koja se nije dopala USA. Berlin je predložio smanjenje emisije staklenih gasova za polovicu od sada do 2050. godine, a Tokio namjerava izbjeći preciziranje kako bi taj proces sto prije počeo.Protokol iz Kyota je stupio na snagu 2005., ali USA koji je odgovoran za trećinu emisije tih plinova, isto kao i Kina, odbijaju ratificirati protokol.