Thursday, June 28, 2007

The Healer

Interesantne izjave fudbalera

- Nisam se mogao prilagoditi životu u Italiji, činilo mi se kao da živim u stranoj zemlji - Ian Rush.
- Volio bih igrati za neki italijanski klub kao sto je Barcelona – Mark Draper (Aston Villa).
- Najbitnije od svega je da smo osvojili tri boda!-Waynea Bridgea (Chelsey) nakon što su osvojili Carling Kup i podigli trofej.
- Neki dan sam gledao Blackburn na televiziji kada je George (Ndah) zabio pogodak u prvoj minuti. Htio sam ga nazvati, ali sam se sjetio da još igra – Ade Akinbiyi.
- Nismo ih potcijenili jednostavno su bili bolji nego što smo očekivali – Bobby Robson nakon što su Englezi jedva prošli Kamerun na Svjetskom prvenstvu 1990. godine.
- Tonyu je sigurno trebalo puno alkohola da prizna – Ian Wright nakon što je Tony Adams rekao medijima da ima problema s alkoholom.
- Nas tim može do finala FA Kupa osim ako nas neki tim možda ne izbaci - Dave Basset .

Kanadski poklon

U sarajevskoj Vijećnici jucer su dodijeljene knjige koje su kanadski izdavači poklonili Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH. Projekat je pokrenuo Konzulat Kanade u BiH u cilju davanja doprinosa Kanade obnovi knjižnog fonda NUB-a BiH. Pozivu se odazvalo 67 kanadskih izdavačkih kuća koje su dostavile oko 1.000 publikacija iz različitih oblasti stvaralaštva. Literaturu će moći koristiti studenti i šira čitalačka publika.