Monday, July 9, 2007

Masonic & Illuminati Symbols

Best cinematic death scene

People have been voting for:
*King Kong falls from the Empire State Building (King Kong)
*Debra Wionger dies of cancer (Terms of Endearment)
*Bonnie & Clyde riddled with bullets (Bonnie and Clyde)
*Walken loses Russian roullet (The Deer Hunter)
*Titanic sinks and DiCaprio drowns (Titanic)
*Bambi's mom shot by hunters (Bambi)
*Alec Guiness blows up the bridge (The Bridge Over the River Kwai)
*Nazis melt(Raiders of the Lost Ark)
*Dirty cop suffocates in corn silo (Witness)
*Scarface goes out with a bang (Scarface)
*David Warner's decapitation (The Omen)
*Travolta shoots backseat passenger (Pulp Fiction)
*Shower scene (Psycho)
*Shark attack on female swimmer (Jaws)
*Russel Crow's death match in colliseum (Gladiator)
*Thelma and Louise drive car off edge of Grand Canyon (Thelma & Louise)
...

Novi Gilmourov DVD

David Gilmour je oduševio publiku na svojoj svjetskoj turneji 2006. godine, na kojoj je nastupio zajedno sa Rickom Wrightom. Sada će to iskustvo biti preneseno na DVD (koncert održan u londonskom Royal Albert Hallu). Na DVD je postavljena i Gilmourova obrada Barrettove pjesme "Dark Globe", iako ju je na turneji odsvirao samo dva puta.Evo naslova sa prvog DVD diska- (Remember the Night):
Speak to Me; Breathe; Time; Breathe (Reprise); Castellorizon; On An Island; The Blue; Red Sky at Night; This Heaven; Then I Close My Eyes; Smile; Take a Breath; A Pocketful of Stones; Where We Start; Shine on You Crazy Diamond; Fat Old Sun; Coming Back To Life; High Hopes; Echoes; Wish You Were Here; Find the Cost of Freedom (gostuju David Crosby i Graham Nash); Arnold Layne (gostuje David Bowie); Comfortably Numb (gostuje David Bowie).

Moze uvijek i gore...

Somaliju, zemlju u građanskom ratu od 1991.,redovno zahvaćenu poplavama i sušom, pogodila je nova pošast,invazija skakavaca u području Gedo.Milioni insekata uništili su usjeve i žetvu oko šest sela u tom području.Somalijci kazu:"Ne znamo odakle skakavci dolaze ali smo ih vidjeli kako sve uništavaju.U 48 sati pojeli su svo zelenilo u šest sela."Insekti su već opustošili približno 200 hektara vegetacije...

Plava Laguna (5th Element)

"Inteligentni" kriminalci

Na Long Beachu u Californiji za vrijeme pauze za ručak radnici jedne velike firme odlučili su opljačkati lokalnu banku. Međutim nisu skinuli identifikacijske značke sa svojih odijela, pa ih je policija lako uhvatila.
Randy Washington je nazvao radio stanicu u Chicagu kako bi se pohvalio ucestvovanjem u pljački banke koja se dogodila u aprilu 2004. godine. Policija nije imala nikakvih tragova u tom slučaju sve do trenutka kad je, početkom 2005. godine, Randy nazvao popularnu radio emisiju u kojoj slušaoci priznaju stvari koje su učinili u životu i pohvalio se kako je s još petoricom opljačkao 81 000 dolara iz filijale TCF banke u South Chicago Heights. Naveo je tačnu sumu ukradenog novca, opisao je kako je u pljački ucestvovao i jedan službenik banke i hvalio se kako su svi ucesnici nakon toga podijelili plijen. Na policiji je ostalo samo locirati poziv sa mobilnog telefona Randyja Washingtona i da ga uhvate.
Godine 1976. izvedena je najneuspješnija otmica aviona svih vremena. Na letu,jedan od putnika ustao je iz svog sjedišta, izvukao pištolj i uzeo stjuardesu kao taoca.'Okrenite avion za Detroit', zahtijevao je. 'Ali... Mi ionako letimo za Detroit..', objasnili su mu.'Oh, dobro...', rekao je, pustio stjuardesu i ponovo sjeo.
U Stockhlomu, Švedska je policija uhvatila lopova nakon što se javio na telefon koji je ukrao i nije spustio slušalicu, što im je omogućilo da ga pronađu. Muškarac je provalio u kuću u Overtorneu na sjeveru Švedske gdje je ukrao mobilni telefon i druge stvari. Policija je nazvala na ukradeni mobitel i čula ga kako psuje jer mu je zakasnio taksi čijem je vozaču naredio da ga odvede u susjedni Kalix. Lopov je odgovorio na zvonjavu, a onda je samo odložio telefon ne isključivši ga. Policija je nakon toga ušla u trag taksiju i uhvatila lopova.
Tri muškarca su krenula opljačkati Kraljevsku banku Škotske u mjestu Rothsay, te se zaglavili u rotirajućim vratima. Nakon što im je osoblje banke pomoglo da se izvuku, zahvalili su svima, okrenuli se i napustili zgradu. Par minuta kasnije vratili su se i objavili namjeru plačke banke, ali im nitko od osoblja nije povjerovao. Kada su zatražili 5000 funti, službenik im se nasmijao u lice, uvjeren da se šale. Zatim je jedan od pljačkaša skočio na drugu stranu šaltera, ali se zapleo, pao na pod i uganuo zglob. Ostala dvojica pokušala su pobjeći, ali su se opet zaglavili u rotirajućim vratima.
Jedan dvadesetogodišnjak u Španiji zaradio je reputaciju najglupljeg pljačkaša banke nakon što je pokazao svoju licnu kartu službenici banke kojoj je zaprijetio pištoljem. Nakon što je opljačkao banku, mladić je odlučio da 'zaradu' od 100 milijuna eura prebaci direktno na svoj račun, pa je službenici pokazao licnu kartu kako bi mogla pronaći račun. Nakon obavljene transakcije pljačkaš je zadovoljno otišao iz banke, no uskoro je završio u zatvoru.
Pakistanski državljanin, Fazal Ur Rehman, dobio je 8 mjeseci zatvora zbog krivotvorenja dokumenata nakon što je policija na afganistanskom pasosu, s kojom je putovao, uočila pravopisne greške na žigovima. Ako se to zanemari, pasos je bio savršeno krivotvoren. Riječ 'Ministarstvo' bila je napisana kao 'Menistarstvo', a u riječi 'government' (vlada) nedostajalo je prvo 'n'.
Mlada službenica rekla je lopovu da ne može opljačkati banku ako nema račun u njoj. Lopov je poslije toga razočarano otišao.
Na Floridi je jednog dana lopov ušao u banku, noseći ski masku i pištolj te viknuo: 'Freeze mother-stickers, this is a f**k-up !!!'Na trenutak su svi ušutjeli, a onda je počelo kikotanje. Prisutni su se valjali po podu od smijeha, dok ih je postiđeni lopov gledao, okrenuo se i pobjegao.

ATM's beginnings (and end)

40 years ago Mr.Shepherd-Barron (82) from Northern Scotland had an inspiration while he was in his bath:"It struck me there must be a way I could get my own money, anywhere in the world or the UK. I hit upon the idea of a chocolate bar dispenser, but replacing chocolate with cash." Plastic cards had not been invented, so Mr Shepherd-Barron's machine used cheques that were impregnated with carbon 14.The machine detected it,then matched the cheque against a PIN number.The first machines were vandalised,and one that was installed in Zurich in Switzerland began to malfunction (wires were sparking and interfering with the mechanism).
Even though he invented the machine,Mr.Shepherd-Barron believes its use in future will be very different.He predicts that our society will no longer be using cash within a few years."Money costs money to transport. I am therefore predicting the demise of cash within three to five years."He believes that we will soon be swiping our mobile phones at till points,even for small transactions.
p.s. Yes, that is an error message on an ATM!