Wednesday, July 11, 2007

Birth Control

Novi Reality Show...

Snoop Dog (Calvin Broadus) je pokrenuo kampanju kako bi dobio australsko državljanstvo. Već duže vrijeme ima problema s ulaskom u države sirom svijeta, zbog svog kriminalnog dosijea koji uključuje druženje s bandama iz Los Angelesa, raspačavanje droga i pljačku. Neslavna prošlost rappera došla je glave kada mu je nedavno odbijena viza za ulazak u Britaniju, a u aprilu je isto napravila i Australija.MTV će u Australiji sada pokrenuti seriju kratkih filmova o Snoopu u njegovim pokušajima da postane australski državljanin."Pratite me kako postajem građanin Land Down Under" – poručio je Snoop Dog obožavateljima.
Kako ovo da propustimo...

U Italiji nista novo...

Policija je u južnoj Italiji uhvatila 60 osoba u akciji protiv lokalne mafijaške skupine "Ndrangheta", koju sumnjiče za krijumčarenja droge i ilegalnih imigranata, prevare sa nacionalnim osiguravajućim fondovima...Ova mafijaška organizacija iz Calabrije (južno od Napulja),prerasla je slavnu sicilijansku rivalku "Cosu Nostru" zahvaljujući lojalnosti klanova,izgrađenoj na krvnim vezama i dogovorenim brakovima.
Policija kaže kako postoje sumnje u podrsku klana "Ndrangheta" lokalnim regionalnim kandidatima za vijeća,što pokazuje kako je velik njihov uticaj na lokalnu politiku i ekonomiju. Pakt između mafijaša i političara (mafijaši podrzavaju jednog političara na lokalnim izborima,a onda on u tenderima za javne radove privileguje firmu koju mu naznače mafijaši) razotkriven je zahvaljujući telefonskim prisluškivanjima. U ponedjeljak je otkriven i "ulazak" mafije na gradilišta autoceste A3 na jugu Italije, odnosno da su firme koje su dobivale poslove morale postotak od dobivenog novca plaćati mafiji. Uskoro bi se iz nacionalnih osiguravajućih fondova ukralo 6 miliona eura.Tužitelji također istražuju osumnjičene optužene za iznudu,kamatarenje, ilegalni transport te posjedovanje oružja i eksploziva.