Friday, July 6, 2007

Zucchero

Not in Dictionary...

ADULT: A person who has stopped growing at both ends and is now growing in the middle.
CANNIBAL: Someone who is fed up with people.
CHICKENS: The only animals you eat before they are born and after they are dead.
COMMITTEE: A body that keeps minutes and wastes hours.
DUST: Mud with the juice squeezed out.
EGOTIST: Someone who is usually me-deep in conversation.
HANDKERCHIEF: Cold Storage.
INFLATION: Cutting money in half without damaging the paper.
MOSQUITO: An insect that makes you like flies better.
RAISIN: Grape with a sunburn.
SECRET: Something you tell to one person at a time.
SKELETON: A bunch of bones with the person scraped off.
TOOTHACHE:The pain that drives you to extraction.
TOMORROW: One of the greatest labor saving devices of today.
YAWN: An honest opinion openly expressed.
WRINKLES: Something other people have. I have character lines.

Alter ego slavnih

Jim Morrison je proučavao okultizam i šamanizam.Posto su se šamani često identifikovali sa jednim božanstvom (životinjom),on se opredijelio za guštera (Lizard King), tvrdeći da on predstavlja moćnu silu podsvijesti,te čežnju i strah psihe. Morrison se prepustio svojim fantazijama vođenim filozofijama Junga i Nietzschea i snovima o nirvani u kojoj će pravo svjetlo dostići kroz svoj pritajeni podsvjesni um pod vodjstvom velikog guštera (sebe samog).
Kada se Eminem naljuti, onda počinje govoriti kao Slim Shady–lik s kojim se Marshall Mathers identifikovao na albumu 'The Marshall Mathers LP'. On pljuje po svojoj majci,po poznatim ljudima i otvoreno govori o tome da bi htio ubiti svoju zenu.Ako iko pita Eminema što mu je bilo kada je pisao takve tekstove,on uvijek može reći da je za sve kriv Slim Shady.
Prince se pokazao kao najpametniji korisnik pseudonima.Tokom pravne bitke s Warner Brosom Prince je shvatio da se okova velike kompanije može rijesiti jedino ako se oslobodi svog imena.Tako je umjesto stvarnog imena izabrao neizgovorljivi simbol,pa su ga poceli zvati The Artist Formerly Known As Prince, ili jednostavno The Artist. Svom starom imenu Prince se vratio 2000.,kada je istekao njegov ugovor s Warner-Chappellom.
Ziggy Stardust se u David Bowiejevom životu pojavio kao lik 'pao s Marsa' u sklopu albuma The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.Ziggy je Bowieju ugazio put za buduće projekte,bio je njegov marsovski Mesija,a ujedno vrlo jednostavan lik koji je na kraju uništio samog sebe.Od 1972. David Bowie je potpuno preuzeo Ziggyja i počeo se predstavljati njegovim imenom na svim koncertima,a svoj prateći bend prozvao je The Spiders From Mars.O svemu tome rekao je - "Bilo je vrlo lako postati opsjednut likom danonoćno.Ja sam postao Ziggy Stardust.David Bowie je izletio kroz prozor."