Thursday, July 19, 2007

Isabelle Adjani

Prelijepa Isabelle Yasmine Adjani jedna je od meni najdrazih glumica. Nagradjena je sa 4 Cesara, a posebno je poznata po filmovima Possession, Diabolique, Hotel Splendide, The Bronte Sisters, The Tenant i moj omiljeni Queen Margot.
Poredili su je sa Jeanne Moreau. Snimila je i album sa hit singlom Pull Marine koji je prodat u milion primjeraka. Ima sina sa reziserom Bruno Nuyttenom, drugog sina sa Daniel Day-Lewisom. Borac je protiv francuskog rasizma prema sjevernoafričkim emigrantima, kojima je pripadao i njen otac (majka Njemica, otac Alzirac turskoga porijekla).

Tea Party

Anatema


Meksički egzorcisti okupili su se blizu glavnog grada povodom svog trećeg nacionalnog kongresa organizovanog s ciljem "pripreme svećenika na suočavanje s bilo kakvim uticajem ili opsjednutošću đavolom". Cilj je "produbiti spoznaje o demonologiji i sotonizmu, uobičajenim i vanrednim djelovanjima đavola, te jačati duhovnost egzorcista". Prema riječima italijanskog svećenika Francesca Bamonetea, autora djela o egzorcizmu, "znakovi istinske đavolje opsjednutosti su kad se govori, razumije ili piše jezike koje osoba inače ne poznaje; znaju činjenice koje opsjednuti inače ne zna; ima pretjeranu snagu ali posebno averziju spram svetog: Boga, crkve, itd...". Meksički svećenik Jesus Aguilar ističe da je taj tip opsjednutosti vrlo rijedak te da je papa Ivan Pavao II. "izveo samo tri egzorcizma" tokom svog svećenstva.
Meni se cini da poznajem mnogo vise ljudi koji odgovaraju bar jednom od ovih opisa gore...